Najpoznatije afiliate mreže

<center>Najpoznatije afiliate mreže</center> post thumbnail image

Verovatno ste svoj sajt/blog započeli sa ciljem da nešto zaradite. Kada je u pitanju zarada svojim sajtom ili blogom, najbolja opcija da posetu pretvorite u novac je afilejt (partnerski) marketing. Afilejt marketing je održiv jedino ako imate kvalitetne proizvode koje možete ponuditi svojim posetiocima. Jedino tada će oni (posetioci) biti zadovoljni, steći poverenje u vas i doći ponovo po još.

Da bismo vam pomogli da nađete kvalitetne proizvode u ovom tekstu smo opisali neke od najboljih afiliate mreža na tržištu. One vam omogućavaju pristup desetinama hiljada trgovaca i još većem broju proizvoda koje možete promovisati.

Dakle, afiliate mreže su online platforme koje povezuju proizvođače ili prodavce sa afilejtima (partnerima) koji promovišu njihove proizvode ili usluge. Partneri koriste svoje mreže i kanale za promovisanje proizvoda ili usluga i za svaki prodani proizvod ili uslugu dobijaju određenu proviziju.

Bez obzira da li želite da promovišete digitalne ili fizičke proizvode, u ovim afiliet mrežama ćete sigurno pronaći nešto za sebe i svoj sajt.

Amazon Associates

Amazon je najpoznatiji i najbolji afilejt program za početnike. Naravno, koriste ga i vrlo iskusni marketari. Prijava je brza i jednostavna a možete promovisati bilo šta sa njihovog sajta. Međutim, provizije su relativno niske i najčešće se kreću od 1-3%, mada za neke kategorije može ići i do 20%. Aktuelne provizije možete pogledati ovde.

Plaćanje je na mesečnoj bazi, s tim da ćete uplatu za tekući mesec primiti 60 dana nakon završetka meseca. Primera radi, vašu zaradu iz januara ćete primiti tek krajem marta. Minimum za isplatu je $10 dolara. Isplata je moguća na račun, kao ček ili kao Amazon poklon kartica.

Kolačići traju svega 24 časa. Nije bitno da li je kupljen direktno proizvod koji promovišete, bitno je samo da je kupac došao preko vas.

ClickBank

ClickBank je afiliate mreža koja se fokusira na digitalne proizvode, kao što su e-knjige, muzika i softver.

ClickBank je među vodećim afiliate mrežama. Bez obzira na vašu stručnost, on je odlična opcija za početak. Ima dosta partnera i proizvoda koje možete promovisati. Samo neke od kategorija su: Biznis i investiranje, Umetnost i zabava, Putovanja, Sport, Kuća i bašta, …

Provizija se kreće, u proseku, 50-70%. Plaćanje je nedeljno ili dvonedeljno. Isplata je moguća na Payoneer, direktno na račun, bankovnim transferom ili čekom.

Rakuten Affiliate Network

Rakuten je jedna od najstarijih afilejt mreža, osnovana 1997. godine. Trenutno je treća po tržišnom udelu među afilejt mrežama. Imaju veliku ponudu oglašivača, preko 2500, sa mnoštvom različitih proizvoda. Rakutenov partnerski program nudi tri vrste provizija: Dynamic commissioning, Coupon commissioning i Multi-touch commissioning.

Provizija nije ista i zavisi od trgovaca, tj. oglašivači je sami određuju. Minimum za isplatu je 50 dolara i isplaćuje se nakon što trgovci plate Rakutenu, obično nakon 90 dana. Isplata se vrši na račun ili čekom. Dužina trajanja kukija varira od trgovca do trgovca.

Interfejs je malo zastareo ali ima interesantne partnerske programe.

ShareASale

Ovo je jedna od najvećih i najstarijih afilejt mreža. Okuplja veliki broj prodavaca (više od 4500) u preko 40 kategorija. Dobra stvar je da više od 1000 trgovaca sarađuje ekskluzivno samo preko ShareASale.

Nakon prijave u ShareASale, birate koje proizvode želite da promovišete i prijavljujete se kod pojedinačnih trgovaca koji vas moraju lično odobriti. Ovde se prodaju kako digitalni tako i fizički proizvodi. Proviziju određuje svaki trgovac pojedinačno. Minimalna isplata je nakon sakupljenih 50 dolara.

Commission Junction

Ili skraćeno CJ, je starija i pouzdana Afilejt mreža. Sarađuju sa velikim brojem trgovaca. Na njihovom sajtu možete pronaći veliki broj niša, kategorija.

Ono što može biti pomalo ograničavajuće je da morate imati dobar saobraćaj na sajtu da bi vas prihvatili.

FlexOffers

Dugogodišnja i popularna afiliate mreža. Okuplja preko 12000 trgovaca. Ovde možete pronaći i velike i male brendove. Neki od dobro poznatih su: priceline.com, Macy’s, Skechers, Lenovo, … Ceo direktorijum možete pregledati pre registracije. Ovde možete pronači i fizičke i digitalne proizvode za prodaju. Provizija zavisi od konkretnog trgovca kod kog ste se prijavili. Isto je i sa trajanjem kolačića.

Minimalna suma za isplatu je 50 dolaza za one iz SAD i 100 dolara ako ste iz neke druge zemlje. Za isplatu izvan SAD-a je moguće koristiti PayPal, a ako je vrednost isplate preko 5000 dolara onda je moguća isplata bankovnim transferom.

Awin

Awin je još jedna jako dobra afiliate mreža. Njena prednost je što ne morate imati sajt da bi vas prihvatili. Možete se prijaviti koristeći neki od profila na društvenim mrežama kao što su Pinterest, Instagram ili Youtube.

Pri prijavi morate da prođete verifikaciju, a takođe je potrebno da uplatite depozit od 5 dolara da bi ste se prijavili. Ovaj novac vam Awin vraća kada dostignete svoj prvi prag za isplatu. U sklopu Awin-a je više od 13000 trgovaca i više od 21000 brendova koje možete promovisati.

Provizija varira i zavisi od konkretnog prodavca. Minimum za isplatu je 20 dolara, isplata se vrši 1. i 15. u mesecu za prethodni mesec. Isplata je moguća međunarodnim bankovnim transferom.

Avangate Affiliate Network

Avangate je mreža koja je fokusirana na digitalne proizvode i softver. Neki od popularnih prodavaca softvera kojima možete pristupiti putem ove afilejt mreže su: Bitdefender, Kaspersky, Hide My Ass (the VPN), Awario.

Ukupno, možete pristupiti bazi od preko 22000 softvera! Tržište možete da pregledate i bez registracije.

Provizija se kreće od 5-75%. Primetićete da je provizija na digitalne proizvode značajno veća od provizije za fizičke proizvode.

Minimalno trajanje kukija je 30 dana a može biti i do 180 dana, što zavisi od konkretnog trgovca.

Isplata se vrši na PayPal, minimalni iznos za isplatu je 100 dolara.

Ukoliko se odlučite da se pridružite nekoj od afiliate mreža, važno je da odaberete mrežu koja odgovara vašim potrebama i ciljevima. To znači da treba da razmislite o tome koja je vaša ciljna grupa, koje vrste proizvoda ili usluga želite da promovišete i koje su vaše očekivanja u pogledu provizija i drugih uslova.

Takođe, važno je da se upoznate sa uslovima i pravilima svake afiliate mreže pre nego što se pridružite. To vam pomaže da razumete način na koji se provizije računaju, kako se afiliati upravljaju i druge važne informacije.

Ukoliko se pridržavate ovih preporuka, bićete u boljoj poziciji da odaberete afiliate mrežu koja odgovara vašim potrebama i da uspešno promovišete proizvode ili usluge putem afilijat marketinga.

Inženjer poljoprivrede i zaluđenik za web.

Od 2007. pa do danas napravio sam više sajtova uglavnom za svoje potrebe.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Related Post