Kako da povećate broj konverzija na vašem sajtu

<center>Kako da povećate broj konverzija na vašem sajtu</center> post thumbnail image
Konverzija

Povećanje stope konverzije je nešto čemu svaki dobar marketer treba da teži. Ne samo da ćete dobiti veći povrat na svoje investicije, već će Vam pomoći da uradite mnogo više sa manje vremena, novca i napora.

Namerno ne kažemo povećanje prodaje jer konverzija nije samo prodaja. Konverzija može biti bilo koja druga akcija koju očekujemo da će naš korisnik napraviti a bitna je za nas, npr. prijava na obaveštenja, download elektronske knjige, da pređe sa trenutne stranice sajta na neku drugu koju mi želimo da poseti, …

Uvodjenjem malih ali važnih promena na svom sajtu, koristeći prave ključne reči i praćenjem rezultata Vaših testiranja, skoro odmah možete videti neke značajne promene u svojim konverzijama.

Ovde su 5 najlakših promena koje biste trebali da napravite i koje Vam mogu pomoći da povećate svoju stopu konverzije.

Dodajte formulare na svaku stranicu

Bez obzira da li je to forma za kontakt, opt-in forma ili forma za prijavu na email vesti, uključivanjem po jedne na svakoj stranici znatno ćete olakšati svojim primarnim klijentima da stupe u kontakt sa Vama.

Mnogi marketeri koji imaju uključenu i opt-in formu ili formu za kontakt na svakoj stranici imaju izveštaje o povećanju kvalifikovanih prijava koje su primili preko svojih sajtova za 60%.

Postavite jasan poziv na akciju

Vaše dugme za poziv na akciju bi trebalo da bude različite boje od svih ostalih tastera na Vašem sajtu i jasno istaknuto u odnosu na ostali sadržaj.

Ukoliko to znači da treba da imate veliko crveno dugme na kom piše „Kliknite ovde da biste izvršili download“ – neka bude tako. Želite jasno da stavite ljudima do znanja gde treba da kliknu i šta će da se desi kada to urade.

u suprotnom oni mogu da pomisle kako postoji previše stvari koje im odvlače pažnju na vašem sajtu, i da ga napuste.

Efektivno koristite landing (odredišne) stranice

Ovaj savet može da izgleda kao čista glupost, ali korišćenje landing stranica je efektivnije od jednostavnog stvaranja stranica za svoje ključne reči. Radi se o uklanjanju elemenata koji mogu podstaći Vaše korisnike da kliknu na nešto drugo a da to nije Vaš glavni poziv na akciju.

To znači navigacione linije, druge ponude, reklame ( AdSense) i bilo šta što bi im moglo odvući pažnju i sprečiti ih da preduzmu onu akciju koju Vi želite da preduzmu.

Kreiranje odredišnih stranica oko vaših reklamnih kampanja je odličan način da poboljšate kvalitet rezultata kao i da povećate konverzije.

Neka svaka stranica ima svoj cilj

Sve stranice na Vašem sajtu treba da imaju svoj cilj ili svrhu, bilo da usmeravaju korisnike na Vašu ponudu, da istraže topik na Vašem blogu, ili šta god da je slučaj. Pravilnim planiranjem Vašeg sajta, možete se usko fokusirati na svoju nišu umesto da pokušavamo da napravimo nešto tipa „sve za svakoga“.

Možda mislite da ako imate više odredjen (definisan) fokus da će to oterati dobar deo kupaca, ali mnoge studije su otkrile upravo suprotno ali ipak istinito – na ovaj način ćete zaista doći do većeg broja najboljih kupaca.

Budite jasni kada su u pitanju cene i isporuka (dostava)

Niko ne voli da bude prevaren – i ako sakrijete opcije u vezi isporuke ili cene sve dok kupac ne klikne na dugme „Plaćanje“, ili mora da ode dublje u sajt, stvorićete rizik da ga izgubite zauvek.

Time što ćemo jasno i pregledno postaviti informacije o cenama, na mestu koje je lako dostupno, Vaši klijenti će biti pripremljeni, imaće više samopouzdanja i lakše će doneti odluku da prihvate Vašu ponudu.

Ponekad su male promene te koje donose veće i bolje rezultate. Nema ničeg jednostavnijeg od ovih 5 saveta koje sam spomenuo. Do dobrih rezultata i povećanja vaših prihoda možete doći mnogo jednostavnije koristeći upravo ove savete.

Inženjer poljoprivrede i zaluđenik za web.

Od 2007. pa do danas napravio sam više sajtova uglavnom za svoje potrebe.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Related Post